John Nygaard Mørup har været regnskabschef hos Uni-way A/S siden 2016. Førhen var han revisor hos BDO, og man skulle synes, at det var samme jobtype. Det er det også på mange måder, men den største forskel er, at han er mere hands on i det nuværende job.
John Nygaard Mørup har været regnskabschef hos Uni-way A/S i syv år. Inden da havde han haft 25 års jubilæum hos BDO, og samlet set blev det til 26 år som revisor, inden han skiftede til den anden side af bordet i sensommeren 2016.
Et oplagt brancheskifte var det ikke, for John var glad for jobbet hos BDO. Det lå ikke i kortene, at der skulle et skifte til, men der skulle ansættes en ny regnskabschef, hvorfor vores direktør, Claus Madsen, henvendte sig til sin gamle fodboldkammerat fra F.f.I. i Frederikshavn. Det var dog ikke den klassiske fodboldsnak, for der var noget, der skulle overvejes med kort varsel.
John betegner sig selv som en tryghedsnarkoman, så et jobskifte var ikke på tegnebrættet dengang i august 2016. Nattesøvnen blev udfordret efter opkaldet fra Claus, men han kunne godt se, at hvis der skulle ske noget nyt, skulle det være. Der var ikke lang tid til at tygge på tilbuddet – omkring et par dage, som han husker det.
Mere inde i maskinrummet
Som regnskabschef er der naturligvis de klassiske arbejdsopgaver såsom udarbejdelse af regnskaber og budgetter samt perioderegnskaber og bogføringer. Sådan var det også i BDO-tiden, når kunderne havde hyret os eksternt ind. Hos Uni-way A/S-regi er det naturligvis internt.
De største forskelle er ikke i sig selv opgaverne, men snarere at John er mere hands on, hvad angår de interne beslutninger. Selv beskriver han, at han i jobbet hos Uni-way A/S anser det som mere en stabsfunktion. Med Johns egne ord er han i højere grad inde i maskinrummet, end da han var revisor. Bl.a. ved at være med omkring stort set alle økonomiske beslutninger.
»Når jeg ser den type af virksomheder, jeg har haft berøring med, er det unikt, at vi har det sammenhold hos Uni-way A/S. Vi har skabt en involvering af medarbejderne. Uanset om du er speditør, told- eller terminalmedarbejder eller sidder med økonomien, så har alle en form for ejerskab.«
John Nygaard Mørup om ejerskabsfølelsen hos Uni-way A/S
Meget er sket hos Uni-way A/S i løbet af de syv år, John har været ansat her. Der er hvert år blevet ansat nye medarbejdere, og medarbejderantallet er steget fra 19 til 29. Det er ikke kun på personale, at der har været vækst. Det har været en opadgående kurve økonomisk set – i hvert fald indtil Ruslands invasion af Ukraine.
Kriser har der ellers været nok af de seneste år, men coronapandemien ramte ikke Uni-way A/S i det frygtede omfang, tværtimod. Det var naturligvis med bange anelser, da landet blev lukket ned i marts 2020, men ikke desto mindre har 2020 og 2021 været nogle af de bedste år økonomisk set.
Det skyldes bl.a., ifølge John Nygaard Mørup, at folk var meget hjemme, hvorfor der blev udført flere projekter i husstandene samt byggeboom i offentligt regi. Det er som bekendt et område, som Uni-way A/S er stærke på, og derfor kunne vi skabe gode økonomiske resultater i en ellers vanskelig periode.
Unik medarbejderinvolvering
I april 2022 købte John Nygaard Mørup en mindre ejerandel af Uni-way A/S, hvorfor han har hånden på kogepladen. I den forbindelse har trivslen på arbejdspladsen stor betydning for John, og det er derfor også naturligt, at han er med i vores aktivitetsudvalg. Her er der lagt op til kvartalsvise arrgangementer ud af huset, hvor alt fra foredrag til padelturneringer er på menuen. John uddyber omkring det sociale hos Uni-way A/S:
”Når jeg ser den type af virksomheder, jeg har haft berøring med, er det unikt, at vi har det sammenhold hos Uni-way A/S. Vi har skabt en involvering af medarbejderne. Uanset om du er speditør, told- eller terminalmedarbejder eller sidder med økonomien, så har alle en form for ejerskab,” siger John Nygaard Mørup og fortsætter:
”Man yder det bedste, man kan, for at vi som virksomhed kan lykkes med at skabe tilfredshed over for vores kunder og samarbejdspartnere. Det har været dejligt at være en del af,” slutter han.
Der er en stor samhørighed hos Uni-way A/S, og det gælder bl.a. også på en høj medarbejderstabilitet. En lang række af både nuværende og tidligere medarbejdere har arbejdet her i en længere årrække, og læg dertil, at der er en stabil gruppe af vognmænd og chauffører.
Vi var kort omkring trygheden, og her er det svært ikke at komme omkring vores ESG-rapport, hvad angår bæredygtighed og digitalisering. John skal være den første til at indrømme, at han er spændt på udviklingen omkring et mere papirløst samfund, men erkender, at det er vejen frem.
Han er måske ikke ligefrem first mover på digitalisering og bæredygtighed. Der er fortsat mange analoge dokumenter for en garvet forhenværende revisor og nu regnskabschef.