Ring på telefon: +45 96 30 17 00
Foto: Michael Madsen, Octomedia
Der er rigeligt at se til for Skandinavien-afdelingernes kontorassistent, Marian Hougaard Haferbier. I dette portræt zoomer vi bl.a. ind på de mange opgaver, der er forbundet med jobbet, og desuden vigtigheden af det sociale blandt kollegaerne.

Kollegaerne i Uni-way A/S´ Skandinavien-department – afdeling 11 og afdeling 15 – der beskæftiger sig med hhv. åbne trailere i Skandinavien og lukkede trailere i Sverige – er utvilsomt glade for Marian Hougaard Haferbiers administrative arbejde. Inden hun blev ansat, sad vores speditører og havde ekstraordinært travlt, i særdeleshed sidst på måneden, når afregningerne skulle sendes til vognmændene. Det var alene speditørerne, der sad med de administrative opgaver foruden disponering af bilerne.

Dette portræt omhandler netop Marian og hendes mange administrative kasketter her i virksomheden. Vi kommer bl.a. ind på, hvordan hun for godt syv år siden blev ansat i en funktion, som egentlig ikke fandtes forud for ansættelse. Men i takt med øget travlhed for speditørerne kombineret med, at der blevet landet en aftale med en stor kunde, gjorde at  Marian uopfordret søgte jobbet som kontorassistent. Det var i november 2015, og siden da er listen af administrative funktioner vokset hastigt.

Marian er kontoruddannet, og før hun blev ansat hos Uni-way A/S, har hun bl.a. arbejdet mange år hos Luxaflex, hvor hun var med omkring planlægningen. Dernæst blev det til nogle år hos Aars Køletransport, hvor hun blev kastet ud i speditøropgaver. Virksomheden flyttede til Esbjerg, og derfor søgte Marian andre græsgange og blev ansat hos et firma i Løgstør.

»Jeg kan godt lide, at der er et stærkt sammenhold. Jeg vil gerne give en hånd med og hjælpe, når der skal ske noget socialt. Vi har det godt sammen som kollegaer – ligegyldigt om det er ledelsen eller lagermedarbejdere, er vi én stor familie hos Uni-way A/S. Vi passer godt på hinanden, hvis der skulle være et eller andet«

Marian Hougaard Haferbier om Uni-way A/S som arbejdsplads

Mange forskellige Excelark

Hvis en ny vognmand skal køre for Uni-way A/S, er det Marian, der står for papirarbejdet. Det gælder alt lige fra oprettelse af nye vognmænd, indhentning af vognmandstilladelser, registreringsattest og sidst men ikke mindst, at vognmandens forsikringer er ”up to date”. Apropos at være mellemled, så varetager Marian også chaufførernes ferieplaner m.v., så speditørerne kan udelukkende kan koncentrere sig om at få ”pakker” på bilerne. Desuden laver hun ugentlige oversigter på olietillæg samt andre Excel-oversigter, som alt sammen er medvirkende til at gøre speditørernes arbejde mere overskueligt.

Marian står desuden for vognmændenes Brobizz/autopass, som har forskellige betingelser, om man kører i Skandinavien. Hvad angår Norge, trådte der 1. februar 2023 nye regler i kraft på Brobizz i Norge. Kravet er som udgangspunkt separate Brobizz-registreringer til Skandinavien. For at gøre gøre det administrative mere overskueligt har Uni-way A/S  udskiftet alle Brobizz. Det gør, at den enkelte chauffør kan køre med en fællesregistreret Brobizz, som fungerer i hele Skandinavien.

Stærkt sammenhold blandt kollegaerne

Marian beskriver sig selv som en blæksprutte. Hun er ikke er bleg for at tage rollen som tovholder på arrangementer og kundepleje. Det gælder både julegaver til vognmænd, men også sociale arrangementer med kollegaerne, hvad enten det er at lave mad til julefrokosten eller at være en del af vores nyoprettede aktivitetsudvalg. Kort sagt: Tage et stort ansvar for det sociale i virksomheden.

”Jeg kan godt lide, at der er et stærkt sammenhold. Jeg vil gerne give en hånd med og hjælpe, når der skal ske noget socialt. Vi har det godt sammen som kollegaer – ligegyldigt om det er ledelsen eller lagermedarbejdere, er vi én stor familie hos Uni-way A/S. Vi passer godt på hinanden, hvis der skulle være et eller andet,” fortæller Marian Hougaard Haferbier.

Det er ikke så underligt, at der er blevet mere at se til administrativt, for da Marian kom til, var der 17 medarbejdere ansat, og her syv år senere er personaleantallet steget til 29. Der er selvsagt blevet mere og mere at se til, men Marian hæfter sig ved, at Uni-way A/S er god tryg arbejdsplads, hvor vi er gode til at gøre nog et godt for kunderne – også med vores vision om bæredygtighed for øje. Marian lægger desuden vægt på fleksibiliteten i hendes arbejdstid, hvor hun kan arbejde tidligt og sent eller arbejde hjemmefra, hvis det skulle være nødvendigt.