Ring på telefon: +45 96 30 17 00
Michael Randrup Pedersen har kørt permanent her i huset i mere end et årti, og har lige haft 18 års jubilæum som chauffør. I dette portræt fortæller han om den frihed, han oplever ved at køre for Agersted Vognmandsforretning og Uni-way A/S. Naturoplevelser vægter højt, og det samme gælder samarbejdet med vores speditører.

Michael Randrup Pedersen rundede tidligere i juni måned 18 år som chauffør hos Agersted Vognmandsforretning. Samarbejdet med Uni-way A/S startede for omkring 15 år siden, og i de seneste 11 år har Michael været fast chauffør.

Den østvendsysselske vognmandsforretning beliggende nær Dronninglund har ansat 19 chauffører samt to vognmænd, og så er der også afløsere inde over. Disponering af bilerne og det administrative arbejde tager indehaverne, Per Søndergaard og Per Nyrup Jensen, sig af.

Agersted Vognmandsforretnings kendetegn er den røde Scania R500 med beige trimming. De primære transportopgaver er kørsel med trækkere, som det er tilfældet med Michaels vogn, men ellers udføres der transporter med maskintrailere, nedbyggede trailere, sværgodstrailere og containerkørsel. Desuden også gardintrailere og gylletransport. Hos Agersted Vognmandsforretning dækker man mange lokale transportopgaver i Vendsyssel, men har også kunder i hele landet.

Der er stor frihed i Michaels arbejde som chauffør. Han fortæller, at han stort set kan fokusere på jobbet, uden at skulle forholde sig til det administrative. Samarbejdet mellem vognmand og chauffør er stort set udelukkende, at førstnævnte stiller bilen til rådighed, og derudover følger op på, hvordan det går på turene.

”Sådan noget med afregninger og penge, der er mellem Uni-way A/S og vognmand, har jeg ikke noget med at gøre – jeg er ´bare´ ansat. Det kører helt automatisk, så jeg kan fokusere på at køre. Det er nemt, og det er frit,” siger Michael Randrup Pedersen.

Det administrative arbejde – hvad angår bogføring af aflæsninger og antallet af kørte kilometer – udføres af indehaverne af Agersted Vognmandsforretning, de 2x Per.

»Det er det, der gør, at jeg bliver ved med at køre herude. Jeg kan godt lide det. Jeg hygger mig med dem, der sidder her (speditørerne i Skandinavien-afdelingen, red.). Nu stod jeg lige og snakkede lidt med dem dernede. Vi snakker familiært, børn, venner og fodbold. Vi kan snakke om alt«

Michael Randrup Pedersen om det kollegiale sammenhold hos Uni-way A/S
Et godt samarbejde med Skandinavien-afdelingerne

Når Michael kører gods for Uni-way A/S, er det altid udenrigs. Fra tid til anden er turene gået til Tyskland og Holland, mens ellers har det hovedsageligt været koncentreret i Skandinavien, og oftest er destinationen Sverige, hvor det i øjeblikket er transport af stykgods på lukkede trailere, som disponeres af Rasmus Bach og Jakob Holm i afdeling 11. Desuden har Michael en nært forestående opgave for Jan Rømer og Nicklas Andersen fra afdeling 15.

Det typiske gods er elementer fra byggebranchen fra Uni-way A/S´ store kunder. Turen kan gå til alt Kiruna i Lapland til Stockholm og helt til Skåne i syd. Èn ting er, at der er afveksling i godstyperne, noget andet er den geografiske adspredelse.

Michael fortæller, at det kan blive trivielt i længden, hvis det f.eks. kun ville være kørsel til Stockholm og lignende storbyer. Nordnorge har en særlig plads i Michaels hjerte, og de helt særlige naturoplevelser deroppe har han dokumenteret via et dash cam i Scania´ens kabine. Det giver anledning til nogle fede videoer, som vi gerne vil dele med vores følgere på de sociale medier.

En helt særlig oplevelse var det, da Jan Rømer sendte Michael afsted til Nordnorge – på højde med Nordkap. Et goldt, nærmest månelignede landskab kom til syne, da han først havde passeret uendelige kilometer med skovlandskaber i både Sverige og Finland, og det er, som Michael siger, et fascinerende syn.

Der er naturlige kulturforskelle, og det bliver mere udtalt jo længere nordpå Michael kommer i Sverige. Det hersker på visse områder mere en wild west-kultur med store firhjulstrækkere og snescootere, og så er der de store afstande til nabobyerne.

Rent sprogligt er der ikke de store udfordringer med det svenske, men Michael vedkender sig dog, at den skånske dialekt kan være vanskelig at tyde, hvilket da også har givet anledning til forvirring. Når det er sagt, er det også med til at give nogle gode kollegaer i det skandinaviske.

Forsøgslarver til Oslo

Ambulancer til Ukraine, vindmøllekomponenter, et stort pattedyr til en svensk dyrepark, og vi kunne blive ved.

Michael har naturligvis også et par emner at tilføje på listen over gods, man nok ikke kører med hver dag. Der var dels halvdelen af en minihelikopter, der skulle fra Norge til Danmark, og så var dengang for mere end 10 år siden, hvor Michael skulle transportere en kasse med levende larver til et universitet i Oslo. Det er igen vigtigt at understrege, at der selvfølgelig var de lovpligtige tilladelser med til larverne.

Det er dog nu engang de særlige naturoplevelser og de kulturelle forskelle, der er den altoverskyggende oplevelse.

Uni-way-ånden og det ´professionelle venskab´

Michael Randrup Pedersen er glad for det gode samarbejde, der er med vores speditører. Han lægger vægt på den gode kommunikation, og han fornemmer, at der en helt særlig ånd hos Uni-way A/S – noget man måske ikke ser så meget i andre speditionsvirksomheder, og som han påpeger, bliver man inddraget i tingene. Et ´professionelt venskab´, som Michael formulerer det. Han uddyber:

”Det er det, der gør, at jeg bliver ved med at køre herude. Jeg kan godt lide det. Jeg hygger mig med dem, der sidder her (speditørerne i Skandinavien-afdelingen, red.). Nu stod jeg lige og snakkede lidt med dem dernede. Vi snakker familiært, børn, venner og fodbold. Vi kan snakke om alt.”

Michael fortæller, at Uni-way-speditørerne er fleksible. Selv i ydertidspunkterne på en arbejdsdag eller i weekenderne er det muligt at komme i kontakt med. Et nyligt eksempel herpå er vores speditørelev, Lasse Bøye Christiansen, som selv under F.C. Københavns mesterskabsfejring var til rådighed for Michaels forespørgsel.

En sammenklippet version af Michaels dash cam-videoer kan ses på Uni-way A/S´ Facebook- og LinkedIn-side.