Efter mere end sammenlagt 27 års ansættelse hos Uni-way A/S – ad to omgange – havde Poul Erik Klattrup op til jul sin sidste arbejdsdag. Der bliver dog rigeligt se til, når otiummet kalder, for der er både den store familie, renoveringsprojekter og en masse tid til at nyde naturen.
Poul Erik Klattrup, disponent i Norges-afdelingen, har været ansat hos Uni-way A/S i sammenlagt 27 år. Efter 10 år andetsteds vendte han i 2006 tilbage, og ved udgangen af 2023 går han på pension.
Der er dog rigeligt med interesser samt projekter i hjemmet, når disponentjobbet bliver lagt på hylden. For det første har Poul Erik fem børn og syv børnebørn, så familien kan snart se frem til endnu mere assistance fra far og bedstefar.
Dernæst er der hans to store passioner i form af jagt og avlshunde. Læg dertil, at Poul Erik er en dygtig håndværker, så huset skal færdigrenoveres i løbet af foråret. Der er også stor interesse for madlavning, og vi som kollegaer kan skrive under på, at det hverken skorter på smør eller fløde. Det vil hustruen også sige, pointerer han.
Poul Erik glæder sig til at udnytte de lyse timer i højere grad. Han er et udpræget udemenneske, og derfor er det måske ikke det mest logiske, at han i knap 43 år har siddet på kontor. Det slår han også selv fast, for den oprindelige plan var, at Poul Erik skulle overtage sin fars tagdækkerfirma.
Sådan skulle det ikke gå. I stedet tog han en teknisk assistentuddannelse og fik efterfølgende job hos en transportvirksomhed i Klokkerholm, hvor han også bosatte sig. Hurtigt fandt Poul Erik ud af, at han havde flair for at disponere, og sådan har arbejdslivet været lige siden.
Digitaliseringen har lettet arbejdsgangen, men der et aber dabei
På spørgsmål om den digitale udvikling bliver Google Maps prompte nævnt. Et helt elementært redskab, men det var indtil for knap 20 år siden noget, man kun kunne drømme om som arbejdsredskab, og da navnlig i transportbranchen. Desuden er der nu GPS-tracking på trailerne, hvorfor disponentens dag altid indledes med at tjekke op på, hvor bilerne er. Dernæst kan det store puslespil lægges.
Poul Erik indrømmer, at selvom hverdagen er blevet lettere, er der også en bagside af medaljen ved den digitale udvikling: Relationen til de eksterne kollegaer og kunder:
”Digitaliseringen har gjort, at det er blevet sværere at have gode relationer til kollegaer uden for huset, for før havde vi nogle venner, vi arbejdede sammen med. Når de havde gods i overskud, ringede de altid til mig, og i starten jeg var her, ringede jeg rundt til kollegaer for at høre, om der var gods i overskud,” fortæller Poul Erik Klattrup.
Nu skal stafetten gives videre i til yngre kræfter i Norges-afdelingen. Nu er den mest rutinerede disponent Lars Drustrup, mens også Jacob Gade har været her i en årrække. Emil Bjeldbak, som stadig er elev, er efter 1 ½ år i kontinentafdelingen, blevet overflyttet til Norges-afdelingen.
Poul Erik har kun ros tilovers for sine yngre kollegaer, så på det punkt er han helt tryg. Hvad der til gengæld bekymrer ham, er udviklingen i branchen. Konkret nævnes manglen på vognmænd, og det kan, ifølge ham, være med til presse transportvirksomheder.
Poul Erik er dog overbevist om, at Uni-way A/S kommer godt igennem nedgangstider. Han fortæller også afslutningsvist, at han er taknemmelig for at have oplevet den helt særlige holdånd, der er kendetegnende for firmaet.