Ring på telefon: +45 96 30 17 00
Tre nu tidligere Uni-way-medarbejdere sætter i dette portræt ord på, hvordan det er at nyde sit otium. Vi har talt med tidligere terminalchef og medejer af virksomheden. Ejvind Holmgaard samt Ole Rytter, der var speditør i Norges-afdelingen.

Ejvind, Ole og Poul Erik er utvivlsomt et vittigt trekløver.

Det startede allerede forud for samtalen ved Poul Eriks afskedsreception fredag 19/1. Oplægget var egentlig en samtale om pensionistlivet, men denne dagsorden havde måske nok en lidt for negativ klang. I stedet kalder Ejvind og Ole – med et vanlige glimt i øjet – pensionistklubben for Livsnyderne, og det må siges at være symptomatisk for deres tankegang.

Poul Erik har måske ikke haft så lang tid til at dyrke sine interesser på fuld tid, men han er allerede i gang. Det har Ejvind og Ole allerede gjort i et stykke tid. Sidstnævnte i over et årti.

Comeback for en stund

Før nytår bragte vi en artikel med Poul Erik, hvor han sætter ord på over 25 års virke hos Uni-way A/S, og hvordan otiummet skal nydes.

De tidligere kollegaer, om ikke giver gode råd videre til den nyslåede pensionist, men så understreger de, hvor vigtigt det er at dyrke interesserne. Det er vi nu også sikre på, at Poul Erik får gjort i fulde drag.

Nuvel, Rytter vendte tilbage til Uni-way for en stund. Det skyldes dels, at man endnu ikke havde fundet den rette arvtager, og så var vintermånederne ikke det optimale tidspunkt for Ole at stoppe på arbejdsmarkedet. Comebacket faldt dog sammen med implementeringen af et nyt IT-system, og det var mere end almindeligt svært at hitte rede i det i de første par uger.

Biler, rejser og sport

Tilbage til de langstrakte karrierer her i virksomheden. Da Ejvind gik på pension i juni 2022, havde han næsten været ansat som terminalchef i 45 år, og i hovedparten af årene var han medejer og bestyrelsesmedlem.

Tidligere var Ejvind en del af Aalborg KFUM Fodbold, hvor han i mange år var revisor. Nu fylder Aalborg Håndbold rigtig meget, og Ejvind er ikke bleg for at følge holdet på udebane i bl.a. Champions League.

I anledning af sit 40 års Uni-way-jubilæum kunne man læse, at han er en stor Volvo-entusiast. Ejvinds første bilkærlighed var en Volvo PV544, og minsandten om han ikke har denne svenske klassiker endnu.

I 1984 blev Ole Rytter ansat hos Uni-Fragt, i øvrigt sammen med Jan Rømer. Unifragt og Scan-Way blev fusioneret i 1992, og allerede inden havde Rømer og Rytter formået at starte Norges-afdelingen op, om end det var i en noget mere beskeden målestok i forhold til i dag.

Hos Ole Rytter og familien er sport og rejser et stort omdrejningspunkt, og gerne hvis det kombineres med ture til Club La Santa. Både Ole og hustru er begge mere end habile bordtennisspillere, og for Ole er det en stor passion at deltage i veteran-EM- og VM-turneringer.

Poul Erik Klattrup kan nu kalde sig fuldgyldigt medlem af Livsnyderne. Det er velfortjent, og endnu engang ønsker Uni-way A/S Poul Erik et godt otium.

Mon ikke, at vores tre ´æresgæster´ fortsat vil dukke op til lignende arrangementer i Uni-way-regi?